Opruimen || unwanted gifts

IMG_4220

De feestdagen zijn alweer een tijdje voorbij, maar waarschijnlijk draag je het resultaat ervan nog steeds met je mee! Een paar extra kilootjes die er zijn blijven aankleven (bedankt, champagne en heerlijke feestmaaltijden), maar ook…geschenken waarmee je niets kan aanvangen (bedankt, schoonmoeder en neefje die je niet zo heel goed blijken te kennen). In dit artikel deel ik tips waardoor je nooit meer opgezadeld zit met van die ‘ongewenste cadeaus’!

‘Ongewenste cadeaus’ klink natuurlijk niet bepaald dankbaar. Natuurlijk is het nog steeds het gebaar dat telt, en het feit dat die persoon de moeite heeft genomen om voor jou een cadeautje te kopen en in te pakken. Dat op zich is al een geschenk. Maar dat sluit natuurlijk niet uit dat onze kasten jaar na jaar voller komen te zitten, en dat je op de duur niet meer weet waar je alles moet laten!

Daarom: als het in jouw familie de gewoonte is om bij gelegenheden cadeaus voor elkaar te kopen, begin dan op tijd met missie no more unwanted gifts!

Pinterest is your best friend

Sinds een jaar ongeveer houd ik een Pinterest-lijst bij met artikelen die op mijn verlanglijstje staan. Dat klinkt erg lagere school/Sinterklaas achter, maar het werkt echt! Hoe vaak ben je het antwoord schuldig moeten blijven op de vraag wat je graag zou willen voor je verjaardag? Daar sta je dan met de zoveelste theemok in je handen, terwijl er ondertussen nog 10 andere cadeaus door je gedachten flitsten waar je op het moment van de vraag niet op kon komen.

Dus: elke keer dat je iets tegenkomt dat je zou willen, pin het op je wishlist, en stuur deze vooral door naar familie en vrienden! Op de duur heb je zoveel pins verzameld, dat het cadeau nog steeds een verrassing is op het moment dat je het uitpakt! Vergeet je gekregen pins dan wel niet te verwijderen. Ook is het handig als familieleden of vrienden dan een beetje communiceren over de gekochte cadeaus! Zo kreeg ik vorig jaar twee keer de Philips Wake up Light op één avond… tja.

Let er ook op dat je pint uit elke prijscategorie. Als er enkel plaatjes van Mulberry-handtassen of Yves Saint Laurent make-up opstaat, is de kans groot dat je alsnog teleurgesteld zal zijn. Denk aan de mogelijkheden van iedereen.

Pin uit zowel webshops als fysieke winkels. Je oma zal niet zo snel iets op Asos bestellen, terwijl je vriendje die de winkelstraten het liefst zoveel mogelijk mijdt, niets liever zal willen doen!

Cadeaus die opgaan? Yes please! 

Als je niet zo goed kan tegen te veel voorwerpen die alsmaar meer plaats nodig hebben, vraag dan om cadeaus die kunnen ‘opgaan’. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere geurkaars of geurstokjes, thee, bodylotion, speciale chocolade, en noem maar op. Zo heb je wel geniet van je cadeau, kan je er ook echt iets mee doen maar moet je het niet bewaren.

Echt geen inspiratie? 

Voor het geval je echt niets weet, kan je nog altijd vragen om een ervaring. Persoonlijk heb ik het niet voor Bongobons allerhande, omdat die vaak meer kosten dan wat je er in werkelijkheid voor krijgt. De helft van de restaurants zijn ook al failliet voordat je de bon gebruikt, en eens daar aangekomen krijg je maar een beperkte selectie van de kaart. Nee, ik ben meer voor de zelfgemaakte bon. Bon voor een brunch bij een cafeetje naar keuze, of gewoon lekker thuis! Of samen naar het theater of een dagje naar zee, alles kan! Zo kreeg mijn tante deze Kerst een bonnenboekje van mijn vriend, goed voor enkele klusjes, waarom niet!

Dit geldt ook voor jou! 

Denk ook aan deze tips als je zelf een cadeautje voor iemand moet kopen. Oké, een flessenopener waar je drie flesjes tegelijk mee kan kraken is misschien wel grappig, maar wat heb je eraan? Grote kans dat de persoon in kwestie al een flessenopener heeft, dus eigenlijk schenk je gewoon meer troepjes om op te bergen. Geef dus de tip om een (pinterest) lijst te maken, of denk na over ‘opgaande’ cadeaus. Spits ook goed je oren wanneer je een persoon doorheen het jaar iets hoort vermelden, en schrijf dit dan op!

Welke ‘ongewenste’ cadeaus kregen jullie afgelopen weken? En wie van jullie werkt al met een Pinterest-wish list? 

2 gedachtes over “Opruimen || unwanted gifts

  1. Ha, unwanted gifts zijn wel pijnlijk hihi! Zelf gelukkig geen last van gehad dit jaar, maar ik heb wel eens een flesopener gekregen in de vorm van een p….! Die heb ik gewoon doorgegeven en circuleert na al die jaren nog steeds door vriendenkring! 😉 x

    Like

    1. haha oeps, bijzonder cadeau wel! Zo kan een minder geslaagd cadeau nog een grappige inside joke worden! Vorig jaar begon mijn moeder het cadeau van haar schoonvader, mijn pepe, uit te pakken, waarop mijn tante riep: ‘een kamerjas!’ waarop mijn moeder, ‘oh nee, toch geen kamerjas!’ en jawel, wat zat er in het pak…. je moest mijn pepe zijn gezicht zien 🙂 nu wordt er bij elk cadeau nog geroepen: ‘oh nee, toch geen kamerjas!’

      Like

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s