Review || Lush Oatifix vers masker

IMG_4317

Zoals ik al in de plog van afgelopen week vertelde, hebben jullie een review van het verse gezichtsmasker van Lush tegoed, en dat komt er nu aan. Lees verder als je wil weten wat mijn gevoelige en droge huid ervan vindt!De maskers van Lush zijn vers, en dat houdt in dat je ze in de koelkast moet bewaren omdat er geen bewaringsmiddelen aan toegevoegd zijn. Alle ingrediënten zijn lekker natuurlijk! Dit betekent ook dat de maskers maar beperkt houdbaar zijn, namelijk zo’n drie weken. Ofwel ga je dus met volle overgave smeren of deel je een masker met je huisgenoten. Een andere tip die ik ergens oppikte was om het masker in porties van 1 smeerbeurt in de vriezer te bewaren, zo gaat je masker langer mee!

IMG_4319

 

Zie hier de ingrediënten. Zelf heb ik het niet zo voor essentiële oliën, die staan erom bekend de gevoelige huid te irriteren. Het is mij dus een raadsel waarom Lush die in dit soort masker gebruikt! Verder ziet het er goed uit, propvol verzorgende en natuurlijke ingrediënten. Volgens Lush zorgt de gemalen amandel voor een zacht scrubbend effect.

IMG_4316

En dan nu een blik op de inhoud! Zoals je kan zien ben ik al flink aan het smeren gegaan. De geur is lekker zoet (misschien een tikje té zoet), het uitzicht is iets minder aantrekkelijk. Vergeet leuke masker foto’s op Instagram, met deze brei op je gezicht zie je er echt niet uit!

Wat vind ik ervan? 

Allereerst gaat het aanbrengen van het masker bijzonder moeilijk. Er vallen om de haverklap (heb je hem? Haver, ha ha) stukjes van je gezicht en het is praktisch onmogelijk om het masker egaal aan te brengen. Om elk stukje huid te bedekken heb je een behoorlijke hoeveelheid nodig. Misschien maar goed ook, aangezien het masker zo snel op moet! Ook het afwassen gaat stroef. Hierbij is het goed dat de huid licht gescrubd wordt, maar anderzijds kan al dat geboen niet veel goeds betekenen voor de gevoelige huid. Het aanbrengen en afwassen ervan is dus geen klusje dat je in 1-2-3 hebt gepiept, je doet het best wanneer je geen haast hebt. Hou er ook rekening mee dat je halve wastafel achteraf onder de brokjes zit!

Nadat ik elk brokje goed en wel eraf heb gekregen ziet mijn huid er vrij rood uit. Volgens mij komt dit doordat je zo hard moet wrijven om het eraf te krijgen, en misschien speelt de essentiële olie ook een rol.

Wat wel positief is, is dat er een verzorgend (vrij vettig) laagje achterblijft, en dat mijn huid na afloop ook enorm zacht is. De roodheid is ook niet van al te lange duur.

Voor de hele gevoelige huid zou ik het masker echter niet meteen aanraden, tegen de verwachtingen in. Ik ben wel tevreden over de werking van het masker, maar dat weegt niet op tegen de last die het aanbrengen en afwassen met zich meebrengt. Daarom zou ik het ook niet opnieuw kopen, ondanks te goede werking ervan.

Dit was mijn eerste Lush-masker, en ik zou er nog meer willen proberen!

Oatifix kost 11,65€ voor 75g en is te koop bij de Lush-filialen of in de webshop.

Welk is jullie favoriete Lush-masker?

3 gedachtes over “Review || Lush Oatifix vers masker

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s