De koffie/thee tag!

tea
Op verschillende blogs, onder andere bij Versus A en Teske, kwam ik de koffie/thee tag tegen. Ik vond hem zo leuk dat ik hem vandaag ook invul! Oorspronkelijk verzon Marij de thee-tag, en later werd die naar koffie uitgebreid. Ik kan jullie alvast verklappen dat ik absoluut van het theekamp ben! 

Met wie dronk jij je eerste kopje koffie? En je eerste kop thee? Hoe smaakte dat?
Mijn eerste kennismaking met koffie was waarschijnlijk niet door het echt te drinken, maar door mijn speculaasje erin te soppen! Hoogstwaarschijnlijk gebeurde dat voor het eerst bij mijn memé. Ik vind het nog altijd leuk om koekjes in koffie te soppen, in thee vind ik dat maar niks.

Mijn eerste theetje dronk ik waarschijnlijk thuis, maar ik heb geen idee wanneer dat was. Ik ben al zeker sinds mijn 15e een grote theeliefhebber. Ook als kind vond ik het enorm gezellig als mijn ouders hun aarden theepotje bovenhaalden en thee dronken samen.

Met wie drink jij graag koffie of thee?
Koffie zal ik niet snel alleen drinken. Vaak drink ik het wanneer ik afspreek met vriendinnen onder een brunch of taartjesmiddag buiten huis. Hoogstwaarschijnlijk bestel ik dan cappuccino. Thee drink ik de hele dag door, alleen, met familie of vriendinnen. Misschien binnenkort ook met mijn vriend want langzaam maar zeker begint hij af en toe onzekere slokjes thee te nemen! 😉

Op welke momenten van de dag drink je koffie of thee?
Zoals ik hierboven zei drink ik de hele dag thee. Bij het ontbijt, overdag, na het avondeten, altijd! Koffie is eerder gereserveerd voor zondagochtend bij croissantjes of een brunch. Toen ik nog op kot zat, hadden we een Senseo machine staan en toen dronk ik wel vaker koffie, ’s morgens voor de les of tijdens het studeren. Dat was ook vaak koffie met een vanillesmaakje ofzo, iets ‘specialer’.

IMG_4509

Wat is je favoriete koffie? En je favoriete thee?
Als ik dan al koffie drink, heb ik dat het liefste in de vorm van een cappuccino, of af en toe zwart wanneer ik het écht nodig heb (lees: wanneer ik omval van de slaap of niet naar toilet kan gaan op vakantie, ahum). Suiker zal ik nooit toevoegen! Naar het schijnt bevordert de toevoeging van melk en suiker ook de welbekende en verafschuwde koffieadem.

Qua thee drink ik heel graag groene thee en venkelthee, jum! Groene thee met gember en citroen is ook favoriet. Ook steeds zonder suiker. Af en toe kan een zwarte thee met een wolkje melk heel erg smaken.

Wat is je favoriete koffie/theemerk?
De Nesspresso koffiecapsules vind ik erg lekker. Starbucks en consorten reken ik niet echt tot koffie eerlijk gezegd. De Costa koffie in Engeland smaakte me zelfs beter dan Starbucks.

Ik drink graag Twinings-thee in al zijn varianten (het liefst in het Twinings-huisje in Londen uitgezocht natuurlijk) en voor de losse thee kies ik graag voor Kusmi Tea, alleen al voor de prachtige doosjes! Ook Piramide thee en Clipper tea drink ik graag.

IMG_4268

Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?
Ik probeer graag nieuwe soorten en smaken uit ja! Soms bevalt dat heel goed, andere keren valt die avontuurlijkheid lelijk tegen. Zoals die keer dat ik een soort bacon thee probeerde (ik had zin in iets hartig maar de verse soep van het theehuis was op)… de thee smaakte naar een haardvuur, bah! Telkens ik een vuurtje ruik, denk ik aan die thee en krijg ik walgneigingen…

Voor het ontbijt ga ik standaard voor een groene thee en zal ik niet snel iets anders proberen, dat hou ik voor later op de dag!

IMG_4273

Heb je aparte soorten soorten/smaken in huis voor je gasten?
Niet bepaald, nee. Ik heb heel veel theevariaties, maar alle thee die ik koop drink ik ook zelf graag en daar mogen gasten altijd van meegenieten. Ook qua Nespresso-cups hebben we erg veel variaties, maar die worden evengoed door onszelf (mijn vriend voornamelijk) als door bezoek gedronken (in de toekomst dan, want we wonen er nog maar net en hebben nog geen mensen op de koffie gehad, snif). Als er een thee is die ik zelf supergraag drink, maar die bijna op is, dan zou ik die zelfs stiekem durven achterhouden voor gasten 😉 en dan vooral mijn venkelthee, want die vind je niet overal even gemakkelijk.

IMG_4508

Waar koop jij je koffie en thee?
Nespresso-cups bestellen we voor het gemak online, en thee koop ik op verschillende plaatsen. Gewoon in de supermarkt voor de grote ladingen groene thee, of in de biowinkel voor de wat specialere merken. Soms ook in een gespecialiseerd theewinkeltje voor losse thee of op vakantie voor soorten of merken die ik nog nooit ben tegengekomen. Oh, en als ik in Londen ben in de Twinings shop natuurlijk!

Hoe drink jij je standaard kopje koffie/thee?
Met de pink omhoog 😉 Nee, koffie is geen standaard voor mij, dus dat heb ik niet. Thee gewoon puur zonder suiker, en zwarte thee met een wolkje melk en het liefst in een grote mok zoals die van Starbucks. Hoewel mijn liefde voor Starbucks serieus is bekoeld, nu je er ook in België mee om de oren wordt geslagen (en ze de prachtige Grote Markt van Brussel verpest hebben), koop ik op elke nieuwe vakantiebestemming een Starbucks-kop van dat land, een traditie. Ook vrienden en familie brengen er mee van vakantie voor mij!

IMG_4420

Wat vind jij het lekkerst bij de koffie of thee?
Bij koffie: allerlei soorten koekjes om erin te soppen, en bij thee, allerlei soorten koekjes om gewoon zo op te eten 😉 Liefst niets dat té zoet en chemisch smaakt zoals Oreo’s bijvoorbeeld, maar een goeie ouwe speculoos of Delacre-variatie. Of een wafeltje, of dinokoeken, of…

IMG_4306

Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?
Die is helemaal niet gemeen voor mij, ik ga zonder twijfel voor nooit meer koffie!

Zo, dit was de koffie/thee tag alweer. Ik vond hem erg leuk om in te vullen!
Heb jij de tag al gedaan en ben je eerder voor team koffie of team thee?

Advertenties

4 gedachtes over “De koffie/thee tag!

  1. Oh wat leuk om te lezen! Vroeger dronk ik geen van beide, sinds een paar jaar heel erg veel thee en nu ook steeds vaker koffie. Maar als ik moet kiezen ga ik toch voor thee, want dat drink ik net als jij de hele dag door 😉

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s