5 manieren om meer zoals Amélie Poulain te zijn

Telkens ik de film ‘Le fabulaux destin d’Amélie Poulain’ bekijk, voel ik mij als herboren. Altijd opnieuw wakkert Amélie mijn nieuwsgierigheid op, de drang om te ontdekken, vriendelijk te zijn, mensen te helpen. Ze laat mij de wereld zien op een hernieuwde frisse, onschuldige en verwonderde manier. Vandaag deel ik 5 tips hoe je een beetje Amélie kan zijn in deze grote boze wereld. 

1. Durf spontaan te zijn

Amelie Poulain  (Source : la-petite-amelie) - ils font une promenade a mobylette
(bron foto)

Er zullen geen magische dingen gebeuren wanneer je steeds tussen dezelfde vier muren vertoeft. Ga dus eens spontaan naar buiten, drink alleen een koffietje op een terrasje dat je nog niet kende, koop een vrolijk bloemetje en sla een praatje met de bloemist. Draag een felrode jurk op een sombere regendag. Je hoeft niet meteen spectaculaire reizen te ondernemen, maar ook de kleine onverwachte en ongeplande dingen zijn leuk. Misschien wel leuker. Hebben jij en je vriend net een doordeweekse, saaie maaltijd achter de kiezen? Niemand die je dan nog tegenhoudt om een dessertje te gaan eten in een sjiek restaurant in de stad!

2. Bied hulp aan

Veel mensen zijn zo egoïstisch geworden en leven met oogkleppen aan. Amélie daarentegen wil op haar manier de wereld redden en mensen helpen. Dat kan jij ook! Zie dan toch hoe die vrouw sukkelt om de kinderwagen de bus in de hijsen. Stap die tien meter te ver om de oudere vrouw haar boodschappen tot aan haar wagen te dragen. Kijk niet snel gegeneerd de andere kant op als een schoolkind al zijn papieren op de grond laat vallen maar help snel mee rapen voordat de wind alle notities meeneemt. Een klein gebaar van hulp kan voor iemand zoveel betekenen en zal ook jezelf een goed gevoel geven.

3. Wees nieuwsgierig en verwonderd

**Amélie (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain) - French - (2001) "Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus Director: Jean-Pierre Jeunet - A sweet story of a girl with dreams of love and beauty and a good heart.
(bron foto)

seriously. its frightening the details I remember that no one else would give a f#$% about... but they do add together nicely, for a picture that no one else usually sees coming.
(bron foto)

Leren doe je niet enkel op school, via documentaires, wetenschappelijke tijdschriften of het internet. Zoek het niet te ver! Vráág dus gewoon naar het ras van die hond i.p.v. het achteraf te googelen. Wie weet komt daar nog een fijn gesprek uit voort. Spits je oren en open je ogen, leer van je omgeving en de mensen rondom jou. Zie de wereld door de ogen van een kind en neem niet alles voor vanzelfsprekend. Vraag je onnozele dingen af en leer elke dag iets bij.

4. Een beetje vriendelijkheid

Best feel-good movie of all time?
(bron foto)

Kleine gestes van vriendelijkheid kunnen zoveel verschil uitmaken. Sluit je niet af van de wereld maar hou je rug recht en je hoofd fier omhoog. Kijk onbekenden aan als je ‘goedendag’zegt. Bied je plaats op de bus aan. Lach! Dat vooral.

5. De kleine geneugtes 

22 Ways To Turn Your Life Into Amélie's Life
(bron foto)

En tot slot: vergeet niet te genieten van de simpelste dingen in het leven!

Wat vinden jullie van Amélie Poulain? Wat zou jij doen om een beetje op haar te lijken?

Advertenties

7 gedachtes over “5 manieren om meer zoals Amélie Poulain te zijn

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s