6 attitudes om te bereiken wat je wil

macbook-air-iphone-moleskin

Yes! I did it! Vandaag begin ik aan de tweede werkweek van mijn nieuwe, en allereerste ‘echte’ job! Na enkele maanden zoeken heb ik dan eindelijk een vaste baan beet. Natuurlijk leek de situatie mij soms uitzichtloos of zonk de moed mij in de schoenen, maar er waren altijd die zes peilers waar ik al heel mijn leven op steun en die mij nog nooit in de steek hebben gelaten. Hier deel ik ze met jou!

1. Het zit in je persoonlijkheid

Wanneer je van nature geen opgever bent, is de kans natuurlijk groot dat je (bijna) alles bereikt wat je wil. Mensen die iets heel graag willen zetten door, ook wanneer het niet van de eerste keer lukt! Laat de moed dus nooit zakken en schuif niets aan de kant dat je echt wil. Kweek veerkracht en een beetje ‘karakter’ om je doelstellingen te behalen. Natuurlijk is een portie geluk altijd mooi meegenomen, maar het is niet allesbepalend. Je eigen geluk maak je zelf!

2. Volg je gevoel

Je intuïtie of ‘buikgevoel’ is vaak een heel goede raadgever. In veel situaties voel je meteen aan of iets ‘goed zit’ of niet. Voelt het goed? Ga er dan volledig voor! Als je ergens echter té lang moet over nadenken en er een slecht gevoel bij krijgt, laat je het meestal beter links liggen. Een beetje ratio kan nooit kwaad, maar als iets vanaf het begin niet 100% goed aanvoelt, zal het waarschijnlijk ook niet goed aflopen. Heb dus vertrouwen in eerste indrukken en je intuïtie. Die leiden je sneller naar het resultaat dat jij voor ogen hebt.

3. Ontplooi je passie(s)

Wanneer je gepassioneerd bent door een bepaald onderwerp, ga je meestal efficiënter op je doel af. Je weet er veel over, je staat er volledig achter en je wil enkel meer! Mensen die ‘iets willen doen in de media’ haken sneller af dan iemand die zeker weet dat hij of zij een toegewijde pinguïnverzorger wil worden in de Zoo van Antwerpen. Kies dus je niche, verdiep er je in en word een expert.

4. Overtuig

En wanneer je jezelf een specialist in een bepaald onderwerp kan noemen, is het ook veel makkelijker om mensen van je kwaliteiten te overtuigen. Je moet natuurlijk nog niet alles te weten, we leren immers ons hele leven bij. Wat ik wil zeggen is dat iemand met een duidelijke visie en passie geloofwaardiger overkomt dan iemand die ‘een beetje vanalles’ doet.

5. Good things come to those who wait…or not

Een beetje geduld is zeker geen slechte zaak, de beste dingen worden je immers niet in een-twee-drie in de schoot geworpen. Toch moet je tijdens dat wachten niet vergeten te werken voor je doel. Zit niet stil te wachten op een mirakel maar onderneem! Als je iets echt wil moet je er iets voor over hebben. Langs de ene kant moet je denken dat niemand op jou zit te wachten, dus dat je extra hard moet werken om jezelf te bewijzen. Vergeet langs de andere kant ook niet dat jouw uiterlijke doel wél op jou wacht, je weet immers dat je het waard bent. Verlies je focus dus niet uit het oog.

6. Visualiseer

En dan niet uit het oog verliezen mag je best letterlijk nemen. Schrijf op waar je naartoe werkt. In een schriftje, of hang het aan de muur, boven je bed of op je koelkast. Je kan bijvoorbeeld ook een Pinterest-bord maken waar je alles rond jouw doel en motiverende quotes verzamelt. Een ander idee is om een fysiek vision board te maken. Het ziet er mooi uit en herinnert je elke dag aan jouw doelen. In deze post leg ik uit hoe je dat doet.

Veel succes met het bereiken van jouw doelen!

Advertenties

4 gedachtes over “6 attitudes om te bereiken wat je wil

  1. Mooi geschreven! Ik wil deze wel op een prikbord. Vooral 4 ben ik heel slecht in, ik ben veel te bescheiden/omzeker. Dat pinterest-bord ga ik ook een keer proberen!

    Like

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s