DIY || hoofdband van oud T-shirt

image1

Iedereen heeft er wel eentje, dat ene oude favoriete T-shirt dat eigenlijk te versleten is om nog te dragen, maar dat je toch niet wil weg doen. Waarom het dan niet up-cyclen tot een leuke hoofdband? Zo kan je je favoriete stukje stof toch nog een beetje langer dragen. Vandaag toon ik je hoe dat moet! 

IMG_5505

Dit T-shirt kocht ik twee jaar geleden bij Topshop in Londen en hij werd meteen een favoriet. Dat is er ook aan te zien! De T-shirt had al een verwassen look in het begin, maar door het vele dragen is dat nog erger geworden. Ook kwamen er kleine bolletjes op te zitten. Marie Kondo zou vragen: “Does it spark joy?”, en daar zou ik niet meer volmondig “ja” op kunnen antwoorden. Ik moest hem dus wegdoen, of er iets anders draagbaar van maken. Dat werd dus een hoofdband!

Benodigdheden

nodig

Een T-shirt, of eender welk stuk stof. Kies liefst voor een stretchstof, zo past je haarband straks makkelijker om je hoofd. Verder nog een (stof)schaar, een meetlint, naald en draad. Dat is alles!

Stap 1 

IMG_5507

Knip twee stroken van ongeveer 10 op 50 cm, of hoelang de stroken moeten zijn om rond je hoofd te passen. Hou er rekening mee dat de band door het aan elkaar naaien en rond elkaar draaien van de twee stroken een beetje korter zal uitvallen. Ik vond het handig het T-shirt eerst in twee te knippen en dan af te meten.

Stap 2

Plooi de stroken dubbel in de lengte en naai ze in de lengte toe. Zorg ervoor dat de buitenkant van je hoofdband tijdens het naaien naar binnen zit. Je hebt nu twee soorten tubes. Draai deze binnenstebuiten als ze zijn toegenaaid. De goede kant zit nu naar buiten.

Stap 3

IMG_5515

Leg de twee tubes in een X over elkaar.

IMG_5516

IMG_5518

Breng de twee overste kanten naar elkaar toe. Nu heb je de kruising van je hoofdband gemaakt. Naai nu alle eindjes aan elkaar zodat je een band creëert. Ik heb niet echt een manier gevonden om dat netjes te doen. Gewoon zoveel mogelijk naaien zodat alles stevig aan elkaar vastzit!

Stap 4

IMG_5519

Deze stap kan je eventueel overslaan, als je heel netjes hebt genaaid. Ik vond hmijn naaiwerk er niet uitzien en besloot een stukje stof om de verbinding te naaien ter camouflage van mijn niet zo goede naaiskills.

IMG_5520

Bonus! Dankzij deze toevoeging kan je de band op twee manieren dragen. Met een kruising vooraan of met deze ‘strik’ vooraan.

Klaar! Showen maar met die haarband!

DSCF1162

Ben jij van plan deze DIY na te maken? Of heb je al eens iets gelijkaardig gemaakt? 

Advertenties

7 gedachtes over “DIY || hoofdband van oud T-shirt

  1. Handig! Ik vind dit soort ideeën altijd zo creatief, maar ik blijk altijd toch iets minder handig te zijn als ik het zelf probeer 😉 Heb zojuist mijn hele kledingkast uitgeruimd (inderdaad vanwege de Kondo hype), dus een shirtje om om te toveren tot een hoofdband heb ik even niet, maar misschien dat ik me er ooit nog een keer aan kan wagen! Staat in ieder geval zomers :-)!

    Like

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s