Weekend wanders || TED talks

 

Wie kent ze inmiddels nog niet, de inspirerende en razend interessante TED Talks? Dit weekend had ik de kans om TEDxGhent bij te wonen, een onafhankelijk georganiseerde editie van de wereldbekende TED talks! 

TEDxGhent ging door in de Bijloke, een prachtig cultureel centrum in Gent. De Bijloke is omgeven door heel wat groen en was oorspronkelijk een abdij en ziekenhuis. De site is alleen al om het uitzicht een bezoekje waard.  

Maar ik kwam er dus voor TEDx. Naar goede gewoonte werden de sprekers maar kort op voorhand aangekondigd, dus wanneer je je kaartjes koopt doe je dat eigenlijk op de gok. En dat is net de hele bedoeling van TED: mensen verrassen en inspireren met heel uiteenlopende onderwerpen. Misschien loop je in eerste instantie niet echt warm voor bijvoorbeeld nanotechnologie, maar dankzij TEDx maak je er toch kennis mee op een heel originele manier!

Ideas worth spreading is dus niet voor niets de slagzin van het evenement. Je maakt kennis met een heleboel inspirerende mensen,  sommigen bekend, anderen minder bekend, en er gaan hele nieuwe werelden voor je open.

Zaterdag kwamen er maar liefst 18 sprekers langs die elk ongeveer 20 minuten gepassioneerd vertelden over hun expertise. Van freerunning tot het efficiënt gebruiken van je tijd, van een elektrische zeebodem tot het Brusselse Fab lab, van de onzin van vergaderen tot muziek maken met afval over het stoppen van het verouderingsproces, het aanbod was echt heel divers.

De afvalinstrumenten van Trashbeatz

De stukjes werden aaneengepraat door Lieven Scheire, de in Vlaanderen door tv bekend geworden fysicus / stand up comedian. Dankzij hem werd het geheel nooit te zwaar en kon er ook gelachen worden!

’s Middags was er lunch en konden we  deelnemen aan verschillende workshops. Ik deed een sessie lock picking (sloten openen zonder sleutel) maar een was bijvoorbeeld ook een lachsessie of een plantenwandeling door Gent.

De namiddag werd afgesloten met een receptie en dankzij het heerlijke weer konden we van de tuin van de Bijloke genieten.

Hoewel de tickets niet bepaald goedkoop zijn (zo’n 50€) en je de sprekers niet vooraf kent (al is dat ook een voordeel zoals ik al vertelde), kan ik iedereen TEDx aanraden! Wanneer het event naar Brussel komt zal ik opnieuw als eerste in de virtuele rij staan voor kaartjes. Want reken maar dat de plaatsen erg geliefd zijn, in een mum van tijd was het uitverkocht. Dus als TEDx naar een stad bij jou in de buurt komt, niet twijfelen! Laat je verrassen en inspireren en kom met een rijkgevulde geest weer naar buiten!

Kende jij de TED Talks en TEDx al? Zou je er zelf naartoe gaan? 

Advertenties

3 gedachtes over “Weekend wanders || TED talks

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s