Hou dat vakantiegevoel langer vast!

De vakantie was prachtig en het laatste wat je wil, is terugkeren naar huis. Toch breekt dat moment ooit aan en moet je weer terug naar het leven van elke dag. Op dat moment word ik steevast overvallen door een bui van melancholie en heimwee naar de vakantieplek, waar alles zo fijn en zorgeloos was. Gelukkig bestaan er enkele leuke trucjes om het vakantiegevoel van de afgelopen dagen of weken nog zo lang mogelijk vast te houden! Kijk snel verder als jij ook vindt dat de vakantie niet lang genoeg kan duren!  Het zit ‘m in de kleuren, geuren en smaken! 

1. Schakel thuis niet meteen over op je oude vertrouwde doucheproducten, maar dompel je nog even onder in de vakantiegeuren! Gebruik nog een tijdje je shampoo, douchegel, parfum en crèmes van tijdens de vakantie. Sluit je ogen en voor je het weet sta je weer op je vakantiebestemming… Daarvoor moet je natuurlijk van tevoren andere producten dan normaal hebben ingepakt! Denk aan kokos- of citrusgeuren, die ademen gewoon vakantie!

2. Sla een voorraadje lokale snacks, snoep of drankjes in die je ter plaatse veel gegeten hebt. Bij een moeilijk momentje van vakantiegemis kan je dankzij die heerlijke smaken weer even wegdromen…Eten van de vakantiestreek meenemen vind ik persoonlijk veel leuker dan souvenirs kopen waarmee je uiteindelijk toch niets doet.

3. Stel een playlist samen van liedjes die je veel hoorde op vakantie, en zet die elke dag op!

4. Verval niet meteen terug in gewoontes van saaie, basic kledij, maar durf gaan voor de zomerse, kleurrijke kledij.

5. Probeer eens een gerecht uit je vakantiestreek na te maken.

6. Druk je vakantiefoto’s af en maak een mooi album. Voeg ook restaurantbonnetjes, toegangskaartjes of gedroogde bloemetjes van op vakantie toe, zo maak je het extra persoonlijk. Schrijf ook de plaatsnamen en hotelnamen op, en voeg enkele zinnetjes toe om de herinnering extra hard te verankeren! Super leuk om hier in de winter nog eens in terug te bladeren.

7. Zoek de taal van de vakantiebestemming op. Ging je naar Spanje? Bekijk dan Spaanse films, zoek Spaanse liedjes of waag je eens aan een Spaans boek of tijdschrift!

Wat doen jullie om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden? 

3.

Advertenties

10 gedachtes over “Hou dat vakantiegevoel langer vast!

  1. Nou als je deze week terug komt, dan is het wel héél moeilijk om dat vakantiegevoel terug te krijgen. Met die regen.

    Ik was eerlijk gezegd blij dat we weer naar huis mochten. Gewoon dat je alles weer hebt en dat je mensen weer ziet 🙂

    Like

  2. Ik was nog geen 3 dagen thuis of ik kon alle items op je lijstje al afvinken. Vreselijk die heimwee, maar deze trucjes zijn zoooo leuk! Jaarlijkse traditie!

    Like

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s