Voorbereiden voor vakantie

Klinkt dit als een vreemde titel voor deze tijd van het jaar? Ik ben heel blij dat ik deze titel vandaag kan schrijven, want over enkele dagen stap ik het vliegtuig op richting Florida! Een beetje (veel) zon opdoen, parken bezoeken, genieten van de natuur en natuurlijk ook shoppen, hoe kan het ook anders. Maar wat zijn nu de dingen die je zeker niet mag vergeten te doen voor de afreis? Hier geef ik een overzichtje van voorbereidingen die je zeker niet over het hoofd mag zien als je net zoals ik graag gerust op reis vertrekt. 

Tot twee weken voor vertrek

 • Begin je paklijst samen te stellen, en controleer wat je eventueel nog moet kopen. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde medicijnen of zonnebrandcrème.
 • Indien je al echt weet wat je wanneer wil doen, boek dan je uitstapjes van thuis uit. Zo vermijd je wachtrijen en extra kosten.
 • TIP: print al je papieren af, zoals vliegticket of hotelreservaties, en stop die in een mapje waarin meerdere plastiek mapjes zitten. Stop alles in de volgorde van je reis, zo heb je alles makkelijk bij de hand. Ter plaatse kan je dan toegangskaartjes, visitekaartjes van restaurants, kaartjes, polaroids, enzovoort, in volgorde in die map stoppen. Extra overzichtelijk voor je scrapbook achteraf!

Een week voor vertrek

 • Bekijk je koelkast en maak een weekmenu op basis van wat je nog hebt. Koop zo weinig mogelijk nieuwe verse dingen, maat eet alles op (wat kan bederven) voor je vertrekt.
 • Breng mensen rondom je op de hoogte dat je vertrekt. Herinner collega’s er nog eens aan dat ze het enige tijd zonder jou zullen moeten doen (en rond je taken natuurlijk zo goed mogelijk af of laat duidelijke instructies achter). Vraag een buur of familielid om de brievenbus regelmatig te komen leegmaken en een oogje in het zeil te houden.
 • Denk na wat je met je wagen zal doen, indien je die hebt. Beschik je over een garage? Handig. Heb je een oprit? Ook handig, maar denk eraan dat het ‘verdacht’ kan zijn als je wagen er heel lange tijd blijft staan. Dat kan mensen met minder goede bedoelingen op verkeerde gedachten brengen. Heb je enkel de stoep waar je je wagen kwijt kan? Overweeg dan om die bij familie onder te brengen of je sleutels aan (goede) buren te geven. Je weet nooit dat er plots een parkeerverbod komt te staan of dat alle wagens door een noodgeval weg moeten.
 • Ga zeker niet te veel pochen op sociale netwerken over je vertrek: ook dit kan mensen met minder goede bedoelingen op gedachten brengen.

Drie dagen voor vertrek

 • Doe de laatste wasjes. Zo ben je er zeker van dat je alles kan meenemen wat je wil, én word je bij terugkomst niet verwelkomt door een berg was, waar na de vakantie nog een grote hoop bij komt.
 • Begin spullen in je koffer te leggen die zeker mee moeten telkens je er thuis aan denkt. Minder kans iets belangrijk te vergeten!

Een dag voor vertrek

 • Downsize je portefeuille. Laat alle kaartjes en briefjes thuis die je op vakantie niet nodig hebt. Mocht je je portefeuille kwijtspelen, heb je tenminste nog je fitnessabonnement als je thuiskomt 😉
 • Maak je koffer, natuurlijk.
 • Pak je handbagage. Denk hierbij ook aan een mini toilettasje, extra ondergoed (je weet maar nooit welke omzwervingen je koffer nog allemaal gaat maken) en je opladers.
 • Slaap lekker en negeer eventuele vakantiestress! Het is vakantie en dat is sowieso goed, of het nu helemaal verloopt zoals je dacht of net helemaal niet.

En dan nog een laatste: breng je lezers ervan op de hoogte dat het normaal is als er een paar weekjes niet veel zal verschijnen. Bij deze!

Wat is jouw ultieme voorbereidingstip voor je op vakantie vertrekt. Of ben jij helemaal niet zo voor voorbereiden en doe je alles op het laatste momentje? 

Ook fijne tips voor de oostkust van Florida zijn altijd welkom!  

Tot binnenkort!

Advertenties

3 gedachtes over “Voorbereiden voor vakantie

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s