Tips FLORIDA

Een tijdje geleden maakte ik een 10-daagse trip door Florida. Met een huurwagen reden we van Orlando naar Miami en daar maakten we de leukste dingen mee! Het was echt een vakantie waar werkelijk niets, maar dan ook niets misliep. Ik ben niet van plan er een uitgebreid reisverslag van te maken, wel geef ik jullie een beeld in de vorm van tips over elke plaats die we aandeden. Handig voor als je binnenkort naar Florida gaat, nog handiger om je warm te maken deze reis te boeken! 

 1. Universal Studio’s

  Florida en meer bepaald Orlando is de koningin van de theme parks en dus kon een bezoekje aan een van de parken niet ontbreken. Ik ging eerlijk gezegd met geen torenhoge verwachtingen naar dit themapark om teleurstellingen te vermijden. Je kent het wel: urenlang aanschuiven in de hitte en dan bedenken dat zulke dingen als kind toch veel leuker waren. Niets van dat allemaal! Dit was serieus een van de leukste uitstappen tijdens de vakantie, en dan moet je weten dat ik helemaal niet zo’n grote fan van pretparken ben. Prachtig nagemaakte straten, hele dorpen, en geweldige attracties. De 4D- simulaties waren echt fantastisch ontworpen, het leek wel alsof je zelf in de scène zat. Verwacht in Universal Studio’s niet veel wilde rollercoasters, wel veel themadorpjes en 4D rides. Mijn favorieten: Return of the Mummy, Despicable Me Minion Mayhem en Transformers 3D. In de Rip Ride Rollercoaster kon je mij echter geen tweede keer inkrijgen, die was zó eng! Met aanschuiven viel het dus heel goed mee, als je maar éen park op een dag doet is de (dure) fast pass helemaal niet nodig. In de rijen was je altijd door een afdakje tegen de zon beschermd en wuifden grote ventilators je koelte toe. Ook handig was dat bij elke attracties waar je geen rugzakken of losse spullen bij je mocht hebben, er gratis lockers voorzien waren.

 2. Malls
  Naar Amerika gaan zonder te shoppen? Onmogelijk! Wij gingen in Orlando naar de Mall at Millenia, de Florida Mall en de International Premium Outlet. Daar konden we ons prima een hele dag vermaken, en gelukkig waren we met de auto! Ze bevinden zich ook maximaal op een kwartiertje rijden van elkaar.
 3. Auto huren
  OLYMPUS DIGITAL CAMERATijdens onze trip was de huurwagen natuurlijk een must. Laat je bij de verhuurmaatschappij echter niet doen: altijd zullen ze je een groter (en duurder) model voorstellen/aansmeren. Handig: bij een stoplicht aan een kruispunt mag je altijd rechts afslaan, tenzij er uitdrukkelijk een rode pijl naar rechts staat.
 4. Kajakken met “A Day Away Kayak Tours”
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  De zon brandt, genoeg zonnemelk en water meenemen dus!
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Gids Bob en Geoffrey
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Pelikanen zitten er overal
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Manatee!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA Pelikanen

  Op Merritt Island National Wildlife Refuge maakten we met een gids een prachtige kajaktocht. We zagen dolfijnen, alligators en manatees (zeekoeien, het nationale dier van Florida en bedreigd) op slechts een paar meter van ons. De manatees, heel vriendelijke beesten, kwamen zelfs vlak naast en onder de kajak zwemmen, geweldig.

 5. B&B Crane Creek Inn
  Tussen Orlando en Miami logeerden we in het stadje Melbourne. In het stadje zelf was niet zo heel veel te beleven, maar enkel voor deze B&B zou ik er terug gaan! De gastheer, Andy, was heel vriendelijk en behulpzaam en maakte de lekkerste ontbijtjes. Toevallig waren we de enige gasten en was het er heerlijk rustig. De B&B laat overigens enkel gasten boven 16 jaar toe en is helemaal gericht op ontspanning en rust. De B&B is prachtig ingericht en er is op alle details gelet. Ik kon echt niet stoppen met van alles foto’s te maken!

  Alle kamers hebben een ruime badkamer en een privé terras waarop je bijvoorbeeld lekker kunt ontbijten. We hadden ook een ingang langs de straatkant zodat we niet per sé langs het het gemeenschappelijke deel naar binnen moesten. Dat was overigens ook geen straf, want het interieur was erg mooi en je kon altijd drankjes en snacks nemen die inbegrepen waren. Er was ook een mooie boekenkast, computer en DVD collectie maar je begrijpt dat we die niet nodig hadden!

  De B&B ligt langs een rivier waar normaal gesproken veel Manatees zitten, maar blijkbaar waren die toen wij er waren al warmere oorden gaan opzoeken. Gelukkig zagen we er veel tijdens het kajakken.

  P1000326P1000328P1000329P1000341P1000344P1000347P1000368P1000389P1000392P1000407P1000449P1000348P1000391P1000461

Reken maar van yes!

Zo, hopelijk vonden jullie dit beknopt overzicht met tips leuk om te zien of heb je er iets aan gehad! Vrijdag mag je mijn Miami tips/reisverslag verwachten.

Ben jij al in Florida geweest? Vind je de manatees net zo’n geweldige beesten als ik? Google er zeker eens een foto van 😉 

3 gedachtes over “Tips FLORIDA

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s