Handig: De Organizing Agenda 2016

P1000869Al geruime tijd ga ik door het leven zonder papieren agenda. Eens van school af was ik helemaal gewonnen voor de digitale agenda en digitale lijstjes en allerlei andere online planningtools. Toch kocht ik onlangs weer een papieren agenda die net dat beetje anders is. Klik snel verder voor een kijkje in deze hippe organizer voor 2016! 

Zonder dat ik echt op zoek was, stond ik afgelopen weekend een beetje tussen de agenda’s te kijken. Mijn oog viel op de Organizing Agenda en ik was meteen weg van de mooie cover. Hippe foto vooraan, en een lekker stevige hardcover en grote witte metalen ringen aan de zijkant. Niet meteen een agenda om mee te nemen in je handtas dus, maar eerder om op de salon- of keukentafel te leggen. Het is een stevig exemplaar dat helemaal aanzet tot vastnemen, lezen, schrijven en beginnen plannen!

P1000868.JPG

De agenda heeft veel verschillende handige onderdelen. Allereerst een persoonlijke pagina waarop je handige gegevens zoals belangrijke telefoonnummers of adressen kan noteren.

P1000870.JPG

Daarna komt de jaarplanning, die je een handig overzicht geeft voor de grotere evenementen in je jaar. Ook een overzicht van schoolvakanties en feestdagen vind je op de volgende bladzijden.

P1000871.JPG

Vervolgens krijg je een woordje uitleg over ‘de kunst van het plannen‘. Er is tegenwoordig veel te vinden over plannen, maar extra tips zijn altijd welkom. Hierna komen enkele checklists zoals de vakantieplanner, kerstplanner en cadeauplanner. Handig!

Dan komen we aan bij de weekplanning. Die bestaat ook uit verschillende onderdelen. Onder je afspraken van de dag vind je een lijstje met mogelijke huishoudelijke klusjes, een weekmenu om in te vullen en een boodschappenlijst. Nu maakte ik ook al zulke lijstjes maar waren die allemaal op verschillende briefjes verspreid. Vanaf 2016 kan ik alles dus bundelen, handig!

P1000877P1000878

Achteraan de agenda zitten enkele leuke stickervellen waarmee je je planning kan opleuken. Er is werkelijk aan alles gedacht: stickers voor de verjaardagen, tandarts-, dokters- of dierenartsafspraken, begin en einde van de vakantie, koopzondagen, diepvries ontdooien, vuilnis buitenzetten en ga zo maar door.

P1000880P1000883

Voor elke maand kan je ook een overzicht maken van je budget en doelen voor de maand met deelstappen om deze te verwezenlijken.

P1000876

Verder krijg je ook een heleboel handige tips, zoals welke groenten of fruit je dat seizoen best eet, of hoe ‘van je hobby je beroep maken’. Ook vind je achterin een overzicht van huishoudelijke taken, zodat je perfect kan bijhouden hoeveel keer je dat jaar de vriezer al ontdooide of de oven schoonmaakte.

P1000881.JPG

P1000882.JPG

Tenslotte zit er helemaal vooraan en achteraan een handig plastiek flapje waarin je bonnetjes of bijvoorbeeld een foto kan stoppen.

Zo, ik heb alvast zin om veel plannen voor 2016 te maken!

De Organizing Agenda 2016 – Zamarra Kok & Vivianne Broekman, Plan Point –
€ 14,95 o.a. bij Standaard Boekhandel.

Werken jullie nog met een papieren agenda of gaat alles digitaal?

Een gedachte over “Handig: De Organizing Agenda 2016

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s