Tips bij een januari-dip

Zoals woensdag beloofd zet ik hier mijn tips tegen de januari-blues op een rij. Voel jij je ook een beetje verloren na alle december gezelligheid en weet je niet goed wat aanvangen bij het begin van dit nieuwe jaar? Lees dan zeker even verder. 

Voor mij is het belangrijk om veel op rust, orde en jezelf te focussen. Dus niet meteen gekke dingen maar vooral overzicht en een aangename omgeving creëren waarin je in alle rust plannen kan maken voor de volgende weken of maanden.

 1. Zorg voor jezelf
  Ik weet het, het is een cliché dat is opgedeeld in nog meer clichés, maar daarom niet minder nuttig. Hoe kan je immers mooie maanden maken als je zelf niet lekker in je vel zit? Maak een afspraak bij de pedicure, neem een bad, doe een maskertje op, lak je nagels. Kortom, doe ontspannende dingen waardoor je je daarna ook beter en mooier voelt. In dezelfde categorie: ga sporten en eet gezond. Niet voor ‘de goede voornemens’, maar voor jezelf. Hou je gezonde levensstijl aan en maak er niet enkel een dingetje voor januari van. Je boost er ook je weerstand mee, waardoor je de voorjaarsgriep hopelijk kan omzeilen, iets wat je nu zeker niet kan gebruiken!
 2. Lees boeken
  Als je leven nu even niet lekker voelt, waarom je niet even verliezen in het leven van anderen? Lezen is bovendien ontspannend en je ontwikkelt jezelf ermee. Lees voor het slapen gaan, op zondagmiddag of tijdens het pendelen, eens iets anders dan dat eeuwige gescroll op smartphones. Verlies jezelf eens in een verhaal!
 3. Luister muziek
  Stel de ideale afspeellijsten samen, maakt niet uit of je er net droeviger of extatisch van wordt, als jij het maar goed vindt! Laat je wegvoeren op de tonen, kweel gerust mee en je zal zien hoe het oplucht.
 4. Ruim op
  Als je het even moeilijk hebt, is er in je hoofd geen plaats voor rommel. En rommel in je huis betekent rommel in je hoofd. Ruim dus lekker op, en ja, ook de kerstversiering. Laat gerust enkele gezellige lampjes en kaarsjes staan, maar hou niet eeuwig vast aan je kerstboom en kerstkaarten. Maak je kamer, huis, werkplek of auto vrij van rommeltjes en je zal zien dat dit je meteen meer rust, inzicht en overzicht geeft. Wees dus ook niet bang spullen weg te doen: afscheid nemen van oude dingen maakt plaats voor nieuwe. Zie dat gerust ook in de figuurlijke zin.
 5. Wees creatief
  Het is altijd leuk en het voelt ook goed om helemaal op te gaan in je bezigheid. Of dat nu schrijven, koken of schilderen is. Iets creëren is fijn en geeft je voldoening. Ikzelf vind scrapbooken heel erg leuk. Zo kan je tegelijkertijd terugkijken op een periode en die ook afsluiten. Ik ga snel foto’s bestellen van de afgelopen drie maanden om die mooi te vereeuwigen in een boek.
 6. Ga naar buiten 
  En tenslotte, wentel je niet in zelfmedelijden of neerslachtigheid maar trek erop uit! Ga alleen naar een museum, maak een wandeling met je hond of spreek af met vrienden en familie. Zij zullen je al snel het nut en de vreugde van een nieuw jaar doen inzien, wedden?

Wat zijn jouw ultieme tips tegen een januari-dipje? 

3 gedachtes over “Tips bij een januari-dip

 1. Opruimen is een tip die bij mij ook heel erg goed werkt. En lange wandelingen maken! Ik probeer een aantal keren per week lang te wandelen met mijn dochter in de wagen en dat geeft rust.

  Like

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s