Daarom is januari wel heel fijn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klaarblijkelijk heb ik mijn eigen tips tegen de januaridip op een paar dagen tijd goed weten op te volgen, want ik denk dat ik er al weer vanaf ben! Ik baal natuurlijk wel nog als het ’s morgens nog donker is wanneer ik opsta, als de striemende regen me om het hoofd slaat of als het alweer donker is wanneer ik ’s avonds weer naar huis keer. Anderzijds heeft januari ook veel moois te bieden! Opeens heb ik er weer zin in gekregen omdat ik op korte tijd zoveel gedaan heb vind ik. Ik hou mijn nieuwe weekplanner goed bij en heb zelfs al een paar doelen voor januari kunnen afvinken die ik voorop gesteld had. Boeltjes op orde houden heet dan dan, rust in je omgeving betekent rust in je hoofd.

Ik heb veel vrienden en familie kunnen zien, heb een paar keer gesport (en me zelfs een nieuw jaarabonnement bij de sportschool aangeschaft!), mezelf verzorgd met maskertjes en scrubs, en ben weer meer aan het lezen geslagen. We kochten een ook nieuwe vitrinekast voor de woonkamer die we al lang wouden, waardoor ik weer lekker spullen kon uitzoeken, opruimen en een ander plaatsje geven, heel fijn.

Er zijn ook veel andere dingen waarnaar ik uitkijk: 

de eerste sneeuw van het jaar: wakker worden en verrast worden door een mooi wit tapijt // de eerste echte vrieskou en bijhorende warme chocomelk (dan kan ik ook eindelijk mijn mini-marshmallows erin doen die ik maanden geleden kocht) // uitkijken naar de skivakantie // mijn vision board voor 2016 maken // het boek uitlezen waarin ik bezig ben en daarna mijn eerste e-boek op mijn e-reader zetten // overal een dik boek kunnen meenemen omdat het helemaal niet dik en zwaar ik dankzij mijn nieuwe e-reader // weer een zacht vel krijgen dankzij de heerlijke Nuxe prodigieuse crèmes die ik me weer aanschafte (die geur is ook de hemel) // foto’s van de afgelopen weken bestellen en gezellig scrapbooken // appelcake bakken // warme havermout van Quaker met vruchten eten (die in de zakjes, njam) // nog meer Pretty Little Liars kijken (guilty pleasure) // mijn warme hoofdband aandoen // weer vooruitgang maken met hardlopen //

Je ziet het, januari is de slechtste nog niet. Soms zit ik stiekem al met mijn hoofd bij de lente, maar ik laten we toch eerst nog maximaal van al het goede van de winter profiteren! Mijn verjaardag valt trouwens nog net in de winter (vreemd eigenlijk, op mijn verjaardag voelt het nooit als winter), dus dat is nog een fijn iets (denk ik) om naar uit te kijken.

Wat ga jij zeker nog doen in januari of in de winter? 

2 gedachtes over “Daarom is januari wel heel fijn

  1. Ik vind januari ook een ideale leesmaand! Dan heb ik mijn reading challenge van het voorgaande jaar net afgerond en kan ik weer een “frisse start” maken! Bovendien is het toch koud, dus lekker binnen zitten is geen probleem 😉 X

    Like

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s